http://
gpl-auto-oradea.ro
gpl-auto-oradea.ro
gpl-auto-oradea.ro
Producator

 

Landi Renzo 2010

Landi Renzo S.p.A. este un lider mondial cu o cota de piata ce depaseste 30% în domeniul componentelor si sistemelor alternative ce folosesc drept carburant GPL si Metan.

Povestea începe în anul 1954 la Reggio Emilia, unde Landi Renzo împreuna cu sotia sa Giovannina Domenichini au fondat Atelierele Mecanice Landi Renzo, unic producator de mixere specifice pentru fiecare tip de vehicul.

Vânzarile au crescut rapid pe tot teritoriul Italiei iar, între 1963 si 1964 au loc primele exporturi catre Japonia, Franta, Belgia si Olanda.

Landi Renzo 1963

În scurt timp are loc o extindere pe pietele din Europa de Est, India si America de Sud.

Landi Renzo se stinge prematur din viata în anul 1977. Compania continua activitatea, fiind condusa de sotie si fiul sau Stefano care, în anul 1987, devine Administrator Delegat al societatii care va fi transformata în Societate pe Actiuni (S.p.A.).

Landi Renzo devine un grup industrial; în 1993 a preluat controlul companiei Landi SRL si Eurogas Holding BV, o companie olandeza care opereaza în domeniu.

În 1999 este înfiintata filiala poloneza a grupului, Landi Renzo Polska S.p.Z.o.o. iar în urmatorul an este achizitionata Med S.p.A. di Reggio Emilia.

Un nou sediu, armonic si inovativ din punct de vedere arhitectonic, capabil sa transmita continutul tehnologiei avansate produse de catre companie, este inaugurat în anul 2001 la Cavriago în Reggio Emilia.

Procesul de extindere continua în anul 2003 cu deschiderea unei sucursale în Brazilia, în anul 2005 în China iar în anul 2006 în Pakistan, an în care ia nastere si LANDIRENZO Corporate University, o institutie inovativa, care prin ideiile si actiunile sale este dedicata dezvoltarii resurselor umane din cadrul Grupului Landi.

În anul 2007 este inaugurat Landi Renzo Pars în Teheran (Iran).

Intentia companiei este de a accelera dezvoltarea domeniului energiei alternative, care necesita investitii masive în cercetare (cercetarea devine principalul vector al cresterii).

Landi Renzo Labs

Pe data de 13 octombrie 2008 este achizitionat al treilea mare jucator de pe piata internationala - Lovato Gas.

 

În septembrie 2009 este inaugurata o noua filiala internationala: Landi Renzo RO Bucuresti (România). Prin intermediul acesteia se demareaza un masiv proiect de montaj OEM, împreuna cu fabricile Dacia Renault Mioveni.

Pe data de 21 ianuarie 2010 este realizat un nou pas, de importanta strategica: se înfiinteaza Landi Renzo USA Corporation.

În iulie 2010 este achizitionata cea mai mare companie europeana producatoare de componente electronice pentru industria GPL auto, AEB Spa.

 

Landi Renzo S.p.A. a început cu mult timp în urma colaborarea cu cei mai importanti producatori de autovehicule.
În prezent, exista o constanta si stabila colaborare cu producatorii pentru a proiecta si construi sisteme perfect integrabile cu partile electronice si mecanice ale autovehiculelor moderne.

Parteneriate cu acesti furnizori sunt focalizate pe anumite modele de pe pietele specifice si se va multiplica în viitorul apropiat.

În prezent, Landi Renzo ofera componente si sisteme urmatorilor fabricanti: