http://
gpl-auto-oradea.ro
gpl-auto-oradea.ro
gpl-auto-oradea.ro
Instalatii GPL Secventiale Landi Renzo Omegas Plus

Instalatii GPL Secventiale Landi Renzo Omegas Plus


Scopul unui sistem de injectie secventiala este de a permite introducerea unei cantitati precise de gaz în camera de ardere pentru a respecta normele antipoluare si a raspunde la toate cerintele soferului. Aceasta functioneaza în concordanta cu sistemul de injectie de benzina de la care împrumuta parametrii principali de functionare (timpi de injectie, turatie motor, presiune colector admisie si analiza amestec carburant) realizând dozajul optim pentru o functionare foarte apropiata de cea pe benzina, cu emisii poluante care se încadreaza în normele U.E.

Partile componente ale unui sistem GPL secvential Landi Renzo sunt:

Recipient de Stocare si Alimentare GPL


RECIPIENTUL DE STOCARE SI ALIMENTARE cu GPL a motorului (rezervor) care poate fi cilindric sau toroidal. Sunt fabricate în functie de spatiul din porbagaj  si de nevoia de autonomie, de la 30 la 90 de litri (pot fi chiar mai mari); capacitatea maxima de umplere a recipientului de GPL este 80% din capacitatea totala si nu poate fi depatita; recipientele sunt testate fiecare la presiune de peste 30 de bari, presiune aproape dubla fata de presiunea de lucru care poate fi de maxim 17,64 bari.

Multivalva

 

MULTIVALVA – sistem de securitate si de transfer a GPL din statia de alimentare în rezervor si din rezervor în reductorul - vaporizator prin intermediul conductelor de înalta presiune. Este prevazuta cu trei supape de siguranta, prima care nu permite trecerea gazului înapoi catre statia de alimentare cu gpl sau în atmosfera, a doua care nu permite trecerea GPL catre regulator decât atunci când motorul functioneaza pe GPL si este actionata prin comanda electrica; a treia care în caz de suprapresiune protejeaza rezervorul si celelalte elemente ale sistemului, eliberând surplusul de presiune prin tubul de ventilare cu care este prevazuta carcasa etanta. Multivalva limiteaza gradul de umplere a rezervorului la 80% din capacitatea totala si de asemenea asigura indicarea nivelului de GPL care se afla în rezervor.

ElectrovalvaELECTROVALVA - supapa de siguranta suplimentara, actionata electric, care este deschisa numai pe timpul functionarii pe GPL a motorului. Are functie dubla, în sensul ca în afara de functia de siguranta are si functie de filtrare a GPL în faza lichida.

Reductor

 

REDUCTOR-VAPORIZATOR - reduce presiunea gazului lichid, transforma gazul lichid în GPL stare gazoasa si îl directioneaza printr-un racord de joasa presiune catre injectoarele de gaz. La rândul sau, reductorul este prevazut cu doua supape: prima controleaza debitul optim de GPL lichid care intra în vaporizator si asigura mentinerea presiunii constante an toate regimurile de lucru ale motorului; a doua este supapa de suprapresiune care este reglata în ata fel încât la presiune mai mare de 2 bari sa elibereze în atmosfera surplusul de presiune, protejând astfel regulatorul, racordul de joasa presiune si injectoarele.
FiltruFILTRU DE FAZA GAZOASA a GPL - destinat sa retina eventualele impuritasi ce se pot gasi în gaz, protejând astfel injectoarele de o uzura prematura.

 

Senzor MAP

 

SENZOR DE PRESIUNE SI TEMPERATURA GPL în faza gazoasa - acesta masoara în timp real presiunea si temperatura gazului, realizând astfel coditii de functionare optime a motorului pe GPL; totodata asigura protectia fata de eventuale pierderi de gaz, trecând în mod automat motorul la functionarea pe benzina si la închiderea electrovalvelor.
Injectoare

 

 

INJECTOARELE - distribuie în mod uniform si în cantitate optima gazul la fiecare cilindru în parte.

Centralina

 


UNITATEA ELECTRONICA DE CONTROL (CENTRALINA)
- prelucreaza informatiile primite de la sistemul de alimentare cu benzina (timpi de injectie, turatie, presiune colector admisie si amestec) si ale sistemului GPL (presiune, temperatura gaz, functionare bobine electrovalve, nivel GPL în rezervor) asigurând functionarea optima a motorului în functie de cerintele toferului si respectarea normelor de poluare impuse de legislatie.

Comutator

 

 

MODUL DE COMANDA ELECTRONIC - are functie dubla: ajuta la comutarea manuala de la functionarea benzina/GPL si invers si este prevazut cu martori luminosi care indica tipul de functionare si functia de indicator de nivel a GPL în rezervor.